Colòmbia

ONG Llevant en marxa / Colòmbia

Colòmbia

No s’han de posar límits al futur

Vicent Ferrer

Quan una expedició de LLEVANT EN MARXA viatja a Colòmbia per primera vegada, a finals dels anys 90, se sorprèn de la quantitat de nins que viuen al carrer, sense cap tipus d’accés a la sanitat ni a l’educació, i amb unes condicions de vida molt dures. Sense marge per al dubte, l’equip comença a preparar projectes en aquest país que puguin fer front, en la mesura del que sigui possible, a les necessitats d’una població molt extensa.

En aquests anys a més de reconstruir cases per a les famílies més pobres de Guapi, crear una biblioteca per als joves, organitzar una cooperativa de pesca i construir una càmera freda per al peix i crear una cooperativa de fusteria per ajudar a la creació d’ocupació, també s’han fet projectes per millorar l’educació i la sanitat.

Els projectes

En 1998 es va construir una escola on actualment s’ofereixen 8 cursos distribuïts en Inicial, Primària i Secundària, on cada dia assisteixen 160 alumnes. A més d’oferir-los educació, també reben alimentació (esmorzar i dinar).

L’escola es complementa amb tallers de formació professional molt necessaris perquè en un futur aconsegueixin una estabilitat laboral. Destacam els tallers de metal·listeria, agropecuària, fusteria, informàtica, modisteria, ebenisteria i agricultura.

En aquests anys s’han donat equips a l’Hospital de Guapi i s’han realitzat intervencions sanitàries amb professionals mallorquins per tractar els casos quirúrgics més complexos.

LLEVANT EN MARXA compta amb un ampli nombre de voluntaris sanitaris; metges, cirurgians, ginecòlegs, dermatòlegs, anestesistes, oftalmòlegs i infermers que de forma desinteressada s’han anat desplaçant a Guapi per oferir atenció sanitària. Ja s’han realitzat més de 150 intervencions en cirurgia.